Blog

DIY csomagok: Elvárások és a valóság

2023.02.01 10:34
DIY csomagok: Elvárások és a valóság

Egy DIY csomag lehet áldás, de átok is. Attól függ mit vásároltunk. Minden csaomg a legjobbnak hirdeti magát, de vajon mi tesz egy csomagot igazán jó, prémiummá? Ezt a kérdést próbáljuk megválaszolni alábbi cikkünkben.

A teljes képhez szükséges megvizsgálni több oldalát a csomagoknak. Miből vannak, mit nyújtanak és mi lesz a végeredmény.

A DIY kreatív csomagok az utóbbi években felkapottak lette, főleg mióta az emberek többségének otthon kellett maradnia. A kötelező home-office közben sokan ráébredtek, hogy az ingerszegény környezetben tenniük kell valamit, hogy a mindennapok színesebbek legyenek. Ekkor jöttek képbe a csináld magad csomagok, amik megoldást nyújtottak erre a keletkezett űrre, hiszen otthon, kényelmesen, nyugodtan tudja mindenki elkészíteni az alkotását és kibontakoztatni kreatív énjét a saját tempójában. Ez a trend velünk maradt máig - a DIY csomagok napjainkban is nagyon felkapottnak számítanak - és sokan valósítják meg kreatív gondolataikat ebben a formában otthon.

De mitől lesz egy DIY csomag jó?

Legfőképp attól, hogy minden benne van ami az alkotáshoz kell. Szó szeirnt minden. Amint körbenéztünk a neten és megtaláltuk a számunkra legszimpatikusabb csomagot, megrendeltük és megjött, már készen állunk rá hogy alkossunk belőle. Nem kell apróságokért boltba rohanni, hogy neki tudjunk fogni, értve ezalatt a bemutató anyagot is, ami lépésről lépésre végigvezet az alkotás különböző állomásain.

Fontos, hogy minőségi is legyen ami a csomagban érkezik. Olcsó, haszontalan alakotóelemekkel is lehet dolgozni, de könnyen nagy bosszúság és csalódás lehet a vége, ami a kreatív pályánk végét is jelentheti.

Ezen felül, ha nem csak szépet de hasznosat is alkotunk, akkor már teljes a siker. Apró kis berendezési tárgyak amiket büszkén mutathatunk meg a vendégeknek, barátoknak és családtagoknak is. Legyen ez egy gyertya, amit meggyújthatunk összejövetelkkor, vagy egy szép dísztárgy amin apró ékszereinket tartjuk. A lehetőségek tárháza végtelen.

Fontos megemlíteni még, hogy azon túl, hogy valami csodásat alkotunk saját kezűleg, a hétköznapok során felgyülemlett stresszt is segít csökkenteni a kreatív foglalkozás, ahogy azt ebben a cikkben is megírtuk: A kreatív hobbik 10 pozitív hatása mentális egészségünkre

Több éve alkotunk itthon nap mint nap, kipróbáltuk a különböző technikákat és alapanyagokat, pigmenteket, olajokat, majd a tapasztalataink szerint kiválasztottuk azokat amik kiváló minőséget képviselnek, és könynen kezelhetőek egy kezdő alkotó számára is, hogy a siker borítélkolható legyen. Ezeket a szempontokat tartottuk legfőképpen szem előtt, amikor megalkottuk a DIY csomagjainkat. Legyen benne minden, legyen minden prémium, legyen szép és praktikus. 

Amire figyelj mindenképpen DIY csomagok választásakor:

  • legyen minden a csoamgban ami szükséges az elkészítéshez
  • minőségi alapanyagokból legyen a csomag tartalma összeállítva
  • tartozzon a csomaghoz részletes útmutató, ami segít elkészíteni az alkotást(lehetőleg videó is)

A CREATART csoamagjait ezek szerint állítottuk össze, hogy el tudj Te is indulni az alkotás örömteli útján, könnyen, zökkenőmentesen. 

Ami még érdekelhet: